Kind – Ouder yoga

9 november 2018 0 Comments

Kind- ouder yoga.

Aangezien ik zelf veel gestudeerd heb van fysiotherapie, inspanningsfysiologie, alle soorten yoga tot onderwijskunde, constateer ik dat kinderen en ouderen het lastig vinden om kracht , lenigheid, zelfvertrouwen, concentratievermogen en balans te behouden en/of te ontwikkelen. Kinderen krijgen tegenwoordig 24×7 prikkels te verwerken. Vrije tijd wordt gevuld met afspraken, clubles en speeltijd op het schermpje. Dat lijkt ontspannend, maar het tegendeel is de werkelijkheid heeft onderzoek uitgewezen. Door de app/game houding wordt de mobiliteit en lenigheid negatief beïnvloed, zo blijkt uit het grote aantal spierblessures bij kinderen op jonge leeftijd.

Door kinderyoga wordt op een speelse manier in- en ontspannen, door het doen van verschillende yogahoudingen. Tijdens de oefeningen waarin de spieren op lengte worden gebracht leren kinderen tevens hoe hun meest waardevolle instrument “concentratie” werkt.

Kind en ouder gaan op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door te bewegen, ontspannen, ontdekken, fantaseren en kort te mediteren.

Elke les is een samensmelting van thema’s uit Yoga (natuur, dierenwereld, elementen) en mindfulness (het stille lichaam, de ademhaling, een hartewens sturen naar jezelf en wat te doen als iets spannend is)

Plezier in de les is het allerbelangrijkste!

Wat zijn de voordelen van Yoga en Mindfulness voor kind en ouder?
Door de lessen:
Neemt uithoudingsvermogen en kracht toe
Worden flexibiliteit en balans verbeterd;
Je leert elkaar vertrouwen;
Je leert elkaars grenzen aangeven;
Je leert bewust ademen en hoe het een ontspannende werking heeft;
Wordt meer zelfvertrouwen ontwikkeld;
Verbetert het concentratie vermogen.

De sessie kan ook gedaan worden met je neefje, nichtje of kleinkind.

Wanneer:
Zondag 16 december 2018 van 14.00-15.00 van 8 t/m 12 jaar

Deelnemen & kosten
Prijs voor ouder en kind bedraagt 15€ per sessie.

Vanaf februari biedt Vulkaan deze lessen structureel aan op maandag en woensdagmiddag van 15.00-16.00.
De groepen zijn klein max 8 deelnemers, dus 4 koppels.
Dus schrijf je in op:
info@vulkaaninbeweging.nl of
App naar 06-51154363.
Heb je vragen stel ze gerust . Is je kind 13-16 jaar (tieneryoga) en heeft hij/zij interesse laat het weten. Deze lessen zijn in voorbereiding…….